POZIV NA KONFERENCIJU Nejednakost. AIDS. Pandemija. – DA STAVIMO TAČKU.

Povodom 1. decembra Svetskog dana borbe protiv side, TOC će organizovati Konferenciju Nejednakost. AIDS. Pandemija. – DA STAVIMO TAČKU. Ova konferencija biće održana u utorak 30. novembra 2021. godine u Beogradu, u hotelu Radison, sa početkom u 11 časova.

Ideja ove konferencije je da nastavi međusektorsku priču o održivosti HIV servisa za ključne populacije u Srbiji, kako sa predstavnicima udruženja građana i predstavnicima gradova koji su potpisali Parisku deklaraciju, tako i sa predstavnicima Ministarstva zdravlja, Ministarstva za rad boračka i socijalna pitanja i Instituta za javno zdravlje Srbije “dr Milan Jovanović Batut”. Takođe, tokom koneferncije biće sumirani i rezultati aktivnosti realizovani u prethodne tri godine kroz #SOS_project – Mladi u riziku.

U okviru kampanje ovogodišnjeg Svetskog dana borbe protiv side, uz slogan kampanje End inequalities. End AIDS. End pandemics, UNAIDS ističe hitnu potrebu da se suzbiju nejednakosti koje pokreću AIDS i pandemije širom sveta. Bez hrabre akcije protiv nejednakosti, svet rizikuje da propusti ciljeve za okončanje side do 2030. godine, kao i produženu pandemiju COVID-19 i rastuću socijalnu i ekonomsku krizu. Ekonomske, socijalne, kulturne i pravne nejednakosti moraju se hitno okončati ako želimo da zaustavimo AIDS do 2030. godine u skladu sa ciljevima održivog razvoja.

Ovogodišnji Svetski dan borbe protiv side podseća sve aktere da globalne nejednakosti utiču na sve nas, bez obzira ko smo i odakle smo.

Ovog Svetskog dana borbe protiv side zahtevamo akciju za okončanje nejednakosti i okončanje side i svih drugih pandemija koje opstaju i razvijaju se na nejednakostima.

Za učešće na konferenciji možete se prijaviti jednostavnim popunjavanjem prijavnog formulara. Broj učesnika po organizaciji ograničen je na 2.

Prijave su otvorene do nedelje. 28. novembra do ponoći!

Konferenciju Nejednakost. AIDS. Pandemija. – DA STAVIMO TAČKU, organizuje TOC u okviru projekta Održivost servisa za ključne populacije u jugoistočnoj Evropi i Centralnoj Aziji, koji je podržan od strane Alijanse za javno zdravlje iz Ukrajine.