U Beogradu održana obuka za evidentiranje terenskih podataka i izveštavanje o realizovanim aktivnostima

Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanovic Batut” u partnerstvu sa MInistarstvom zdravlja Republike Srbije, organizovao je u četvrtak 11. juna obuku za evidentiranje podataka o pruženim uslugama i izveštavanju o realizovanim aktivnostima.

Na obuci su učestvovali predstavnici udruženja koja su podržana od strane MInistarstva,a u okviru projekta “Podrska aktivnostima udruzenja gradjana u oblasti prevencije i kontrole HIV infekcije”. Predstavnici Asocijacije Duga iz Šapca, Unije PLHIV organizacija – USOP,  Udruženja Prevent, Remix i Asocijacije zdravstvenih medijatorki iz Novog Sada, Udruženja Potentn iz Beograda, te predstavnci udrženja JAZAS i TOC. Obuka je podržana od strane koordinatora regionalnog granta GFATM za Srbiju, Timočkog omladinskog centra.

Na samom početku treninga, imali su priliku da prisutnima prezentuju svoja iskustva, izazove i postignuća iz prvog konkursa predstavnik Asocijacije Duga iz Šapca, Aleksandar Prica, kao i Radmila Zobenica, iz IZJZ Vojvodine, koja je pričala iz ugla savetnika za dobrovoljno poverljivo savetovanje i testiranje iz jedne javne ustanove i njene saradnje sa organizacijama. Nakon toga Gordana Bejatović iz Ministarstava zdravlja Republike Srbije, prezentovala je sardžaj, ciljeve, kao i naučene lekcije tokom prvog konkursa projekta Podrđka aktivnostima udruženja građana u oblasti prevencije i kontrole HIV infekcije u Srbiji. Predavanja o evidentiranju podataka i radu u nacionalnoj HIV bazi održala je Slađana Baroš iz kancelarije za HIV IZJZ “dr Milan Jovanović Batut”.

Obuka je održana u svečanoj sali Instituta za javno zdravlje Srbije “dr Milan Jovanović Batut” u Beogradu uz sve mere opreza tokom još uvek aktuelne epidemije virusa SARS-COV-2, a radi sprečavanja širenja istog.