Smanjimo predrasude prema mladima u riziku

Timočki Omladinski Centar sredinom aprila meseca otpočeo je realizaciju projekta „Smanjimo predrasude prema mladima u riziku“ koji će se u naredna četri meseca sprovoditi na teritoriji Zaječara, Bora i Niša.

Cilj projekta je formiranje mreže od 15 mladih lidera koji su prepoznati od zajednice i koji imaju uticaj na lokalno stanovništvo (nevladine organizacije, mladi iz svih etničkih grupa, organi javnog reda i mira, organi gradskih i lokalni samouprava, institucija i podmladak političkih partija), koji bi kroz svoje angažovanje uticali na promenu svesti javnosti prema ugroženim grupama, pre svega mladima u riziku (mladi koji su u socijalnom, zdravstvenom ili ekonomskom riziku). Oni bi direktno uticali na promenu ponašanja prema ugroženim grupama i smanjenje svih oblika diskriminacije na teritoriji zaječarskog, borskog i niškog okruga.

Aktivnosti koje nas očekuju u narednom periodu su trening za mlade lidere, okrugi stolovi i javni događaji u Zaječaru, Boru i Nišu.

Timočki omladinski centar projekat realizuje u partnerstvu sa Omladinom JAZAS-a Niš, uz finasijsku podršku Kancelarije za ljudska i manjinska prava Republike Srbije, a u okviru Programa „Sprovođenje antidiskriminacionih politika u Republici Srbiji“.